1000! Jubilejní závod Světového poháru ovládl v Lahti Němec Geiger, Čechům se nedařilo

1000! Jubilejní závod Světového poháru ovládl v Lahti Němec Geiger, Čechům se nedařilo

3 min 57 s

Tisící závod seriálu Světového poháru se skákal ve finském Lahti (HS130) bez kvalifikace, výjimečnou atmosféru si tedy mohlo užít všech 59 skokanů. Oproti pátku se zhoršili oba čeští reprezentanti, jak Roman Koudelka, tak Vojtěch Štursa nedokázali bodovat.


Roman Koudelka neměl vůbec špatné povětrnostní podmínky, jenomže skočil pouze 109 metrů a musel čekat, jestli to bude stačit na postup. Nestačilo, nakonec z toho byla jen čtyřiatřicátá pozice a jednoznačné zklamání pro českou jedničku. O poznání hůře si vedl Vojtěch Štursa, který stále čeká na své první body v této sezoně. Předvedl suverénně nejhorší skok (91 m) a na předposledního Poláka Muranku ztratil čtyři body. 

První kolo ovládl Němec Karl Geiger, když doskočil do vzdálenosti 122,5 metrů. Druhý skončil Japonec Rjoju Kobajaši, který si připsal stejně dlouhý skok, jenže přičítal méně bodů za vítr. Pomyslné stupně vítězů po prvním kole uzavíral Rakušan Stefan Kraft, jehož pokus měřil 119,5 metrů. Největším překvapením prvního kola bylo jistě to, že nepostoupil dál Nor Marius Lindvik. Průběžně šestý muž celkového pořadí Světového poháru přistál na 106 metrech a byl až dvaačtyřicátý. 

Výsledky prvního kola ZDE.

Rozuzlení závodu s magickým číslem 1000 nám větší překvapení nenabídlo. Skákalo se z vyššího nájezdového okna, takže 122 metrů Kobajašiho stačilo pouze na celkovou sedmou pozici. Kromě něho se favoritům dařilo zopakovat kvalitu skoků z prvního kola. Neděli si pod umělým osvětlením podmanil Karl Geiger (130 m), po chybě Japonce připadlo druhé místo Stefanu Kraftovi (126 m) a třetí jeho reprezentačnímu kolegovi Michaelu Hayböckovi (125 m)

Kompletní výsledková listina ZDE

Zraky všech diváků se začínají směřovat na nadcházejí Raw Air Tournament, které začíná příští týden v norském Oslu. 

 

Foto: Wikipedia 



Pomoc Ukrajině