Mistrovství České republiky a finále Českého poháru 2016 ve skicrossu

Mistrovství České republiky a finále Českého poháru 2016 ve skicrossu

2 min 37 s

Ve dnech 18. – 20.3.2016 se ve skiareálu Rejdice na severu Čech konalo, pod hlavičkou Sport Luhačovice, finále Českého poháru a Mezinárodní Mistrovství ČR 2016 ve skicrossu. ... dále po rozkliknutí článku, foto ze závodů naleznete ve fotogalerii


Původně se měl tento podnik konat v lyžařském areálu Karolinka, ale kvůli sněhovým podmínkám bylo nutné akci přesunout do Rejdic.

Pořadatelé v Rejdicích vytvořili opravdu kvalitní a dlouhou trať, plnou skoků a nerovnostních překážek, které udělaly závod zcela atraktivním.

Součástí víkendu bylo České a Slovenské mistrovství, díky kterému se zde sjeli i zahraniční jezdci.

Sobota 19.3.2016 byla vrcholem celého Skicrossového roku, kdy se rozhodovalo o novém Mistru a taktéž o vítězi Českého poháru, protože do posledního závodu nastupovali Jiří Čech a Radim Palán na společném 1. místě.

Závod se lépe vydařil Jiřímu Čechovi, který se tak stal Mistrem ČR pro rok 2016 a rovněž i vítězem Českého poháru 2016. Na druhém místě v obou kategoriích byl Radim Palán a na třetím Juniorský mistr Karel Lank.

Tímto závodem se česká skicrossová sezona uzavřela a všichni se můžeme těšit na novou, která bude opět pro Profi závodníky Fis a amatéry Hobby J.

 



Pomoc Ukrajině