Tepličtí lyžaři na Vltavě

Tepličtí lyžaři na Vltavě

2 min 57 s

Začátek prázdnin patřil v teplickém oddíle běžeckého lyžování TJ Lokomotiva Teplice jako každý rok vodáckému sjezdu Vltavy.


S nastupujícím létem zahájili běžkaři z teplické Lokomotivy letní přípravu. Úvod prázdnin patří již tradičně vodáckému sjezdu Vltavy, kterého se letos zúčastnilo na 37 dětí. Vodáci za týden splavili na 12 kanoích a 2 raftech 69 km dlouhý úsek z Vyššího Brodu do Boršova n/Vlt. Program však nezahrnoval jen vodáctví. Pokud to parné počasí přerušené jen jedním deštivým dnem dovolilo, starší se občas věnovali výběhům do okolních lesů a posilování, všechny pak čekal v Zátoni "Vodácký triatlon". "Odpočinkový" den ve Zlaté Koruně pak patřil tradičnímu náročnému výstupu-výběhu na nejvyšší horu Blanského lesa 1084 m vysokou Kleť, odkud pak lyžaři sjeli na koloběžkách až do tábořiště. Také noční "stezka odvahy" byla pro některé nezapomenutelným zážitkem. Počasí tentokrát přálo téměř celý týden a i vody v řece bylo dostatek. Prohlédněte si bohatou fotogalerii i další informace o pobytu na oddílovém facebooku.

Prázdninový program závoďáků bude pokračovat např. soustředěními u německých Lužických jezer, na krušnohorské oddílové chatě a na konci prázdnin ve Vysočina aréně v Novém Městě na Moravě a ve Vysokých Tatrách. Krásné prázdniny plné pohybu!



Pomoc Ukrajině