Podzim v Ústeckém kraji patřil

Podzim v Ústeckém kraji patřil "přespolákům"

3 min 3 s

Podzim je hlavním přípravným obdobím běžců na lyžích. Hlavními tréninkovými prostředky jsou běh, většinou v terénu, a kolečkové lyže/brusle. Závodní zatížení si mladí lyžaři testují při podzimním Krajském poháru žactva v přespolním běhu, který se skládá ze tří závodů pořádaných aktivními kluby Ústeckého kraje.


Oddíl TJ Lokomotiva Teplice pořádal Lyžařský kros v Novém Městě v Kr.h., kolegové z ústeckého SKP Sever Telnický lesní běh a série byla zakončena minulou sobotu na tratích v okolí oseckého autokempu za pořadatelství místního Baníku.
 Vyvrcholením sobotního odpoledne bylo vyhlášení krajských přeborníků žactva v krosu. Lyžaři z Lokomotivy  zvítězili v šesti z osmi kategorií. Konkurenci mezi svými vrstevníky nenašli: předškoláci Matyáš Veselý a Anna Hlisníková, minižáci Jakub Švarc a Nikola Žilinská, mezi nejmladšími žákyněmi Marie Boháčková, mladší žáci Václav Vágner a Agáta Ječná a starší žákyně Viktorie Vágnerová. Dalších deset borců se umístilo na stupních vítězů. Všem blahopřejeme a doufáme, že se předsezónní výkonnost promítne i do jejich lyžařské formy.
 Posledním podzimním měřením sil bude tradiční Běh kolem Doubravky, kam se děti těší první listopadovou neděli.
Výsledky Krajského poháru můžete najít na závodním portále SLČR, fotogalerii na loko-Teplice.rajce.idnes.cz



Pomoc Ukrajině