Nejmladší lyžaři teplické Lokotky v Tatrách

Nejmladší lyžaři teplické Lokotky v Tatrách

2 min 46 s

Jednou za dva roky směřuje nejmladší závodní družstvo běžkařů TJ Lokomotiva Teplice na vysokohorské soustředění do slovenských Vysokých Tater.


            S podporou příjemného zázemí zotavovny 1. máj v Tatranské Lomnici vyrážejí k náročným túrám do výšek nad 2000 m n.m., trénují rychlost i vytrvalost v běhu, obratnost a sílu, poznávají prostředí krásných velehor a také si odpočinou v místním bazénu. Velkým zážitkem byla pro účastníky i cesta nočním lůžkovým vlakem.
            Letos děti ve věku 9-11 let za krásného počasí absolvovaly túru údolím Zeleného plesa na Velkou Svišťovku s cílem na Skalnatém plese, výstup z Hrebienku na Teryho chatu se zastávkou u Studenovodských vodopádů, výlet Spišskou Magurou i prohlídku symbolického cintorína u Popradského plesa. Vyvrcholením týdenního tréninku byla účast na Horském krosu Gerlach, která vynesla našim závodníků vítězství v nejmladší kategorii děvčat a dvě druhá místa.
            Prohlédněte si bohatou fotogalerii či informace na našem facebooku: facebook.com/lote.bezky 
            Se začátkem školního roku již na mladé sportovce čekají první přespolní běhy a poměrně náročný podzimní trénink. Doufejme, že kilometry našlapané a naběhané v průběhu tatranského soustředění zúročí v pěkné výsledky.



Pomoc Ukrajině