Memoriál Radky Máchové - KP v běhu na lyžích KSL Ústeckého kraje 17.-18.1.2015 Nové Město v Kr.h.

Memoriál Radky Máchové - KP v běhu na lyžích KSL Ústeckého kraje 17.-18.1.2015 Nové Město v Kr.h.

3 min 47 s

Krajský pohár v běhu na lyžích byl zahájen v Ústeckém kraji dvěma závodními dny 17.-18.1.2015. Pořadatelem byl oddíl TJ Lokomotiva Teplice.


 Na Teplicku se závodí na běžkách i přes nepřízeň počasí.

I na letošní zimu by se dala použít upravená verze zlidovělé průpovídky z Rozmarného léta: "Tenhle způsob zimy zdá se mi poněkud neštastným". Sněhu pomálu, mráz skoro žádný. Členové oddílu běžeckého lyžování TJ Lokomotiva Teplice si však přesto vždy najdou místa k tréninku, případně i k závodům. Nejinak tomu bylo minulý víkend, kdy pro závodníky ze širokého okolí uspořádali dvoudenní Krajský pohár v běhu na lyžích - již 25. ročník Memoriálu Radky Máchové na náhradních tratích v blízkosti vrchu Oldříš nedaleko Nového Města v Kr.h.

Pořadatelům se podařilo vykouzlit kvalitní stopu na dvoukilometrovém okruhu s mírným stoupáním. V sobotu se závodu volnou technikou zúčastnilo téměř 140 závodníků, zejména žákovských kategorií ze 6 klubů. Na tratích od 200 m do 7 km vybojovali domácí závodníci Nikola Žilinská (předškoláci), Viktorie Vágnerová a Vojta Veselý (mladší žáci) a Adéla Bendová zlaté medaile a dalších 8 umístění mezi prvními třemi. V nedělním závodě klasicky s hromadnými starty byla účast podobná, počasí se navíc vydařilo, atmosféra byla vynikající a našim zástupců se vedlo ještě lépe. Zvítězili v 6 kategoriích (navíc předškolák Matyáš Malina, minižák Matěj Machold a starší žáci Zuzka Matějková a Martin Jeřábek).

 Výsledky závodů si můžete prohlédnout na webu Svazu lyžařů, fotogalerii na oddílovém "rajčeti" či facebooku (facebook.com/lote.bezky).

 



Pomoc Ukrajině