Letní příprava teplických běžců na lyžích vyvrcholila v Jizerských horách a na Vysočině.

Letní příprava teplických běžců na lyžích vyvrcholila v Jizerských horách a na Vysočině.

4 min 6 s

Poslední týden prázdnin patří v Lokomotivě tradičně soustředěním v našich horách. Ať už mladší žactvo, které se vydalo do Jizerek, tak i družstva staršího žactva a dorostu, která nepohrdla zázemím Vysočina Arény u Nového Města na Moravě. věnovala závěrečné prázdninové soustředění usilovné přípravě v rámci tréninkových kempů. Letos se obzvláště vydařilo počasí, takže podmínky pro trénink byly vynikající.


Nejmladší závodní družstvo strávilo týden především různými formami běhu v terénu, vytrvalostními vyjížďkami na horských kolech do náročných profilů Jizerských hor, obratnostními soutěžemi, ale také hrami v okolí Pardubických chat v Kořenově a regenerací. Nechyběl ani orientační závod a Jizerský pětiboj skládající se z různých disciplín včetně jízdy na vodní skluzavce. Děti najezdily na kole více než 100 km v kopcích s převýšením téměř 2500 m a naběhaly také řadu km. Úspěch měla i návštěva lanového centra, kde děti prokázaly svoji odvahu a šikovnost.

Obě starší družstva se zaměřila v přípravě především na vytrvalostní běh v pestrém terénu, trénovala ale s blížícími se podzimními krosy i rychlostní a silovou vytrvalost v kopcích. Jednou z hlavních náplní soustředění byla také příprava na kolečkových lyžích či bruslích. Podmínky ve Vysočina aréně byly pro tyto tréninkové prostředky ideální. Ani u těchto závodníků trenéři nezapomínali na zpestření formou her a soutěží a regeneraci. Na závěr kempu si borci porovnali síly v duatlonu složeném z běhu a jízdy na kol. lyžích, který prokázal jejich dobrou připravenost na podzimní přespolní běhy i nadcházející závodní lyžařskou sezónu. Doufejme, že to většina z nich prokáže již tuto sobotu v prvním krosu-Běhu na Dlouhou Louku !



Pomoc Ukrajině