Krajský pohár žactva v běhu na lyžích v Ústeckém kraji zná své vítěze.

Krajský pohár žactva v běhu na lyžích v Ústeckém kraji zná své vítěze.

3 min 2 s

Po závěrečném závodu krajského poháru v běhu na lyžích, kterým byla Osecká patnáctka jsou známi krajští přeborníci v běhu na lyžích pro rok 2016 v Ústeckém kraji.


Sněhové podmínky ve východní části Krušných hor umožnily uspořádání pouze tří jednodenních závodů v běhu na lyžích, které se započítávaly do Krajského přeboru žactva.
Prvním závodem byl Memoriál Radky Máchové, který se uskutečnil týden před Zimní oolympiádou dětí a mládeže na cínoveckých tratích za pořadatelství Lokomotivy Teplice. Až začátkem března pak pořadatelé z SKP Sever Ústí n/L. mohli uspořádat závod na Adolfově a o týden později také na náhradních tratích na Novém Městě v Kr.h. zakončili závodníci soutěž Oseckou patnáctkou (pořadatel Baník Osek), která se jela od kategorií mladšího žactva volnou technikou.Z těchto tří závodů vyšli jako vítězové jednotlivých kategorií tito závodníci: předškoláci Vít Veselý (LOTE) a Marie Fuchsová (BAOS), minižáci Kryštof Háněl (LOTE) a Eliška Fuchsová (BAOS), nejmladší žáci Matěj Holka a Adéla Čermáková (oba LOTE), mladší žáci Pavel Švách (BAOS) a Kateřina Lázničková (LOTE) a konečně ve starším žactvu Vojtěch Veselý a Viktorie Vágnerová (také oba LOTE).

Kompletní výsledky poháru najdete zde.

Úspěšným gratulujeme !



Pomoc Ukrajině