Krajský pohár žactva KSL Ústeckého kraje v běhu na lyžích zná své vítěze pro rok 2017

Krajský pohár žactva KSL Ústeckého kraje v běhu na lyžích zná své vítěze pro rok 2017

3 min 42 s

Seriál závodů pro nejmladší kategorie lyžařů vyvrcholil závěrečným čtvrtým závodním víkendem na Novém Městě v Kr. h. Oseckou patnáctkou a štafetovým team sprintem. Oba závody se jely klasickou technikou na náročných kopcovitých tratích nad novoměstským nádražím. Výsledky sobotního závodu intervalovými starty pak určily celkové pořadí žákovského Poháru Krajského svazu lyžařů Ústeckého kraje, který se skládal z pěti individuálních závodů. Dva z nich se konaly za pořadatelství Lokomotivy Teplice na Novém Městě, dva pak uspořádal oddíl SKP Sever Ústí n/L. na Adolfově a již zmíněné závěrečné klání Baník Osek.


Po dlouhé době umožnil dostatek sněhu, aby všechny závody proběhly v naplánovaných termínech na standardních tratích. Také podmínky pro trénink nejmenších lyžařů byly letos slušné. A i přesto, že trénink dětí není jen dril, ale je zaměřen především na hry na lyžích a obratnost, ve výsledcích se přesto projevilo to, kolik času děti (a jejich rodiče) lyžím věnují.

A teď již k výsledkům. Vítězi Krajského poháru v běhu na lyžích se stali v kategoriích předškoláků Otík Vágner a Anička Hlisníková, mezi minižactvem Kuba Švarc a Nikolka Žilinská, v kategorii nejmladšího žactva Matěj Machold a Maruška Boháčková a mladší žáci Vašík Vágner a Barbora Polanská (všichni TJ Lokomotiva Teplice). Nejlepšími staršími žáky se stali Viktorka Vágnerová (TJ Lokomotiva Teplice) a Daniel Oskar Hozák (SKP Sever Ústí n/L.). Nejlepším gratulujeme, kompletní výsledky najdete na závodním portále SLČR, fotogalerie ze závodů na FB Lokomotivy Teplice.



Pomoc Ukrajině