Krajské přebory Jihočeského kraje na Hochfichtu, Štěpán Kroupa zvítězil na Amerfun Cupu, Zuzana Matoušová 4. na Slovensku, Lucie Hendrychová 3. na SP-Masters

Krajské přebory Jihočeského kraje na Hochfichtu, Štěpán Kroupa zvítězil na Amerfun Cupu, Zuzana Matoušová 4. na Slovensku, Lucie Hendrychová 3. na SP-Masters

8 min 36 s

Souhrnná zpráva z pro Jihočechy úspěšného uplynulého víkendu


Krajský přebor Hochficht:

O víkendu 7.-8.3 2015 se utkali závodníci AD o tituly krajských přeborníků ve slalomu a obřím slalomu všech věkových kategorií. Závod se uskutečnil v příhraničním LA Hochficht za podpory Jihočeského kraje  a jeho organizátorem byl LYKO KLUB Prachatice.

Závodilo se na velmi těžkých ale spravedlivých tratích v sobotu 7.3. ve slalomu a v neděli 8.3. v obřím slalomu a zúčastnili se ho závodníci všech jihočeských klubů.

Nejúspěšnějšími závodníky byli v kategorii předžáků Amálie Řehoušková(SC LIPNO)a Václav Dostál(LYKO KLUB Prachatice) v kategorii ml.žáků Petr Čech (LO MOTOR ČB), v kategorii st. žáků Karolína Vlčková (SKI TEAM BUDWEIS) a Martin Hrabák (SK Písek) v kategorii žen Eliška Zimová (SK Písek), kterým se podařilo získat titul krajského přeborníka ve slalomu i obřím slalomu.

V sobotním slalomu ještě zvítězili v kat. přípravka Anna Dostálová(LYKO KLUB Prachatice) a Šimon Dudák(SC LIPNO), ml.žákyně Anna Loosová ( SKI TEAM BUDWES) a v mužích Petr Řehoušek(SC LIPNO)

Tituly Krajský přeborník z nedělního obřího slalomu získali: V kat. přípravka Štěpánka Matoušová (SK Maty) a Jan Loos ( SKI TEAM BUDWEIS), ml. žákyně Markéta Řehoušková(SC LIPNO) a v mužích  Jiří Voráček ( SK Strakonice).

Z žákovských a předžákovských kategorií chyběl snad jen předžák Štěpán Kroupa (SK Písek), který dal přednost velmi kvalitně obsazenému seriálu závodů Amer fun cap a podařilo se mu získat dvě velmi cenná vítězství. Viz níže.

Celkové výsledky naleznete zde: http://vysledky.czech-ski.cz/zavody/detail$791.html

 

Amerfun Cup Štěpán Kroupa ovládnul víkend ve Špindlerově Mlýně:

O tomto víkendu se konaly předposlední dva závody Českého poháru Amerfun Cup ve Špindlerově Mlýně. Štěpán Kroupa (SK Písek) vyhrál sobotní závod před Jirkou Andělem (SK MEZ Vsetín) a Ondrou Kalinou (Biži Jablonec). Nedělní závod vyhrál před druhým Andělem a třetím Kejharem (SK Soláň). Před posledním závodem tak Štěpán Kroupa vede celkové pořadí poháru v kategorii předžactvo.

(Foto - Štěpán Kroupa na stupních vítězů) 

 

60. ročník Velké ceny Slovenska - Zuzana Matoušová 4. ve slalomu:

O uplynulém víkendu se za slunného počasí jel na Štrbském plese již 60. ročník tradičního závodu Velká cena Slovenska. Tento významný slovenský závod v minulosti několikrát hostil Evropský i Světový pohár, kdy nejvýznamnějším bylo finále světového poháru mužů a žen v roce 1974. Celkem zde startovali závodníci z 10 zemí, kdy Česká výprava byla s 23 muži a 24 ženami nejpočetnější. Jihočeška Zuzana Matoušová skončila v sobotním obřím slalomu až na 16. místě. V neděli, kdy se jela její lepší disciplína slalom, jí utekly stupně vítězů jen o kousek. V součtu časů obou kol zajela celkové 4. místo. Významnější však na tomto závodu pro Zuzanu bylo, že ziskem FIS bodů, které určují pozici ve světovém žebříčku žen, plně potvrdila formu z předloňské sezony. Nejvyšší příčky na jubilejním slovenském závodě, obsadili - OS: Vráblík (CZE) a Krajewska (POL) SL: Žampa (SVK) a Capová (CZE).
 
Celkové výsledky zde:
nebo zde:
 
(foto Daniel Hlinka)
 
 
Světový pohár FIS Masters Cup 2015 v Peci pod Sněžkou - Lucie Hendrychová ve slalomu i obřím slalomu bronz:
 
O tomto víkendu se v Peci pod Sněžkou konal závod světového poháru ve sjezdovém lyžování FIS Masters Cup 2015. Na sjezdovce Javor soutěžilo více než 250 závodníků z 15 zemí světa ve slalomu a obřím slalomu. Světový pohár FIS Masters Cup je soutěž pořádaná zejména v Evropě a v Severní a Jižní Americe, které se pravidelně účastní okolo 1.000 aktivních závodníků z celého světa, starších 30 let a jsou členy FIS. Lucie Hendrychová z Motoru ČB reprezentovala ČR v kategorii C3 a získala bronz ve slalomu a obřím slalomu.
 


Pomoc Ukrajině