Fischer SKI klub Šumava Vimperk má nejlepší dorostenecké běžce na lyžích v celé ČR

Fischer SKI klub Šumava Vimperk má nejlepší dorostenecké běžce na lyžích v celé ČR

5 min 37 s

Druhý díl seriálu Českého poháru v běhu na lyžích pro dorostenecké kategorie se měl konat na Zadově. Bohužel to pro nedostatek sněhu na Šumavě nebylo možné, a proto se uplynulý víkend opět závodilo v Jablonci nad Nisou, kde mají 2km kolečko s technickým sněhem. Ačkoli mají Šumaváci nouzi o sníh, předvedli v Jablonci, že patří mezi naprostou běžkařskou elitu. V sobotu se na kilometrovém okruhu jely sprinty bruslařskou technikou. V neděli se závodilo na dlouhých tratích klasicky s hromadnými starty.


Dvě stříbrné medaile si z Jablonce přivezla mladší dorostenka Barbora Havlíčková (letos už má čtyři). Dva kovy vybojoval také mladší dorostenec Samuel Jirouš. (stříbrnou z klasiky a bronzovou ze sprintu). Medaile pak korunoval starší dorostenec Jiří Mánek, který v neděli na 10 km klasickou technikou za sebou zanechal všechny soupeře a vybojoval pro vimperské lyžování zlato. Potvrdil tak svojí letošní formu, kterou by měl zúročit již příští týden na mezinárodní mládežnické olympiádě zimních sportů EYOF v Lichtejnštejnsku. Na vítězná podia, která jsou vždy připravena pro prvních 6 závodníků, ještě vystoupali tito vimperští SKI klubáci: Tereza Řezníková (4. místo ve sprintu), Tereza Sázková (6. místo na 5 km klasicky), František Honsa (6. místo na 7 km klasicky), Tomáš Kalivoda (5. místo na 10 km klasicky), a Jiří Mánek (4. místo ve sprintu).

 

Jednotlivé oddíly mezi sebou soupeří o celkový pohár družstev. Vychází se z bodů, které závodníci získávají. Za první místo je 30 bodů a do šestého místa se ubírá po 2 bodech, takže druhý má 28 a šestý 20 bodů. Od sedmého místa pak body klesají po 1 až po 25 místo, za které je 1 bod. Po dvou závodech Českého poháru v běhu na lyžích se na prvním místě s velkým náskokem usadil Fischer SKI klub Šumava z Vimperka, který zatím nasbíral 943 bodů. Dorost ve Vimperku trénuje s trenérem Zbyňkem Pavláskem a výsledky hovoří o tom, že se mu práce daří na výbornou. Druhým republikovým oddílem je Lomnice nad Popelkou se 700 body a třetí Jablonec nad Nisou s 663 body.

 

Víkendové výsledky:

Sobota sprinty bruslením:

Mladší dorostenky: Barbora Havlíčková 2., Tereza Řezníková 4., Tereza Sázková 13., Evelína Daverná 22, Adéla Nováková 26., Michaela Willmannová 27.

Mladší dorostenci: Samuel Jirouš 3., František Honsa 14., Josef Tischler 23., Matěj Vachuta 26., Jakub Švejda 31., Daniel Červený 39., Jaroslav Vondráček 46.

Starší dorostenky: Karolína Daverná 14., Tereza Vostradovská 17.

Starší dorostenci: Jiří Mánek 4, Tomáš Kalivoda 21., Dominik Klement 24., David Novák 31.

 

Neděle klasika:

Mladší dorostenky: Barbora Havlíčková 2., Tereza Sázková 6., Adéla Nováková 7., Tereza Řezníková 14., Evelína Daverná 45.

Mladší dorostenci: Samuel Jirouš 2., František Honsa 6., Jakub Švejda 23., Josef Tischler 28., Matěj Vachuta 31., Daniel Červený 42., Jaroslav Vondráček 47.

Starší dorostenky: Karolína Daverná 15., Tereza Vostradovská 19.

Starší dorostenci: Jiří Mánek 1, Tomáš Kalivoda 5., Dominik Klement 15. David Novák 16.

 

 

 

 

 



Pomoc Ukrajině