Důležitá informace pro všechny členy SLČR z Jižních Čech a Plzeňska, zejména však pro všechny šumavské závodníky AD. Dospělí od nyní nemusí platit za kódová čísla.

Důležitá informace pro všechny členy SLČR z Jižních Čech a Plzeňska, zejména však pro všechny šumavské závodníky AD. Dospělí od nyní nemusí platit za kódová čísla.

10 min 36 s

V minulých týdnech proběhly tyto důležité schůze SLČR (Rada KOSÚ AD JčK, Rada a Plénum OSÚ AD SLČR, VH OSÚ AD SLČR, Konference SLČR, Bilaterální jednání mezi předsedy KOSÚ AD Plz a KOSÚ AD JčK) . Z uvedených setkání vyplynulo několik důležitých závěrů, které se mimo to přímo týkají závodění na Šumavě.


1.      Členské poplatky na 2016 jsou pro členy do 18 let a důchodce 100 Kč, pro dospělé 300 Kč. Veškerý výnos z těchto poplatků bude přidělen Krajským svazům lyžařů. Díky tomu lze z navýšených rozpočtů jednotlivých KSL finančně podpořit pořadatelské kluby při pořádání organizačně náročnějšího typu závodů, viz bod č. 3.  níže.

2.      Za nejdůležitější bod pro rozvoj závodění a zvýšení členské základny Šumaváků lze však považovat usnesení, že všichni junioři a starší, kteří chtějí startovat na závodech UZD započítávaných do žebříčku závodníků ČR dospělých nemusí platit žádný poplatek za „kódové číslo“. Pro zařazení do listiny bodů 2015/2016 se stačí pouze přihlásit na přiložené přihlášce, toto je však nutné učinit do 30.6.2015. Rovněž bylo rozhodnuto, že v sezoně 2014/2015 nefunkční ČR listiny bodů za výkon dospělých budou pro sezonu 2015/2016 plně zprovozněny. Přihlásit se do listiny ČR bodů za výkon dospělých, ale i mladších závodníků musí všichni:

a.       Přípravka a předžáci   cena 150 Kč (nepřihlášení nebudou pohárově hodnoceni)

b.      Žáci                                 cena 150 Kč

c.       Junioři a dospělí          cena 0 Kč (ti co mají zaplacen kód FIS se již znovu pro soutěže UZD nepřihlašují, jsou zařazeni automaticky na svůj FIS kód)

d.      Masters + UZD             cena 0 Kč (ti co chtějí jezdit masters i UZD se musí extra přihlásit do systému masters a na přiložené přihlášce extra i do systému AD. Důležité upozornění: Ti co mají kód masters a nemají kód pro závody AD se zde přihlašují v poslední tabulce jako noví závodníci, kdy svůj kód masters do přihlášky neuvádějí. Bude jim přidělen kód další platný pro žebříček závodníků ČR dospělých)

Formulář přihlášky bodů za výkon do LB dospělých, LB žáků, PaP pohárů a FIS naleznete ZDE 

Aktualizovanou směrnici Rady OSÚ AD SLČR z 15.5.2015 naleznete ZDE

3.      Rada KOSÚ AD JčK rozhodla, že v sezoně 2015/2016 bude na Šumavě preferovat „Univerzální závody“, které jsou složeny z těchto samostatných závodů, které se budou jezdit pokud možno na jedné závodní trati (pozn.: Výsledky všech pohárů budou automaticky zpracovávány na webu „výsledky“ v sekci poháry): 

a.       PaP – Jihočeský pohár přípravky a předžáků (některé jednotlivé závody jsou v plánu jako společné se Šumavským pohárkem Plzeňského kraje)

b.      UKZ – Šumavský pohár žáků (předběžně dohodnuto, že včetně UKZ závodů pořádaných KOSÚ AD Plz )

c.       UZD – Šumavský pohár dospělých (předběžně dohodnuto, že včetně UZD závodů pořádaných KOSÚ AD Plz )

d.      VEZ – veřejný závod všech věkových kategorií – určeno zejména pro příchozí závodníky

Cílem těchto „Univerzálních závodů“ je:

a.       Umožnit vzájemné porovnání časů všem věkovým kategoriím včetně příchozích a tím zatraktivnit AD široké veřejnosti, potažmo provádět nábor do AD na Šumavě

b.      Umožnit start všem rodinným příslušníkům v jeden den na jednom místě (např.: syn předžák, dcera žák a otec závodící trenér) a tím uspořit z rodinných rozpočtů.

c.       Organizovat závody tak, aby byly splňovaly parametry smysluplné pohárové soutěže při možnosti získávat body do celorepublikových žebříčků a zároveň aby byly hodnotnou zábavou všem bez rozdílu věku a sportovních ambicí.

d.      Zajistit zejména juniorům, kteří nemají ambice startovat na závodech FIS, kontinuální smysluplnou lokální pohárovou soutěž na úrovni jim výkonnostně rovných soupeřů, včetně možnosti porovnávat se skrze žebříček závodníků dospělých i se soupeři obdobné výkonnosti z celé ČR.

e.       Zajistit pořadatelům v rámci jedné akce dostatečný počet startujících tak, aby pro ně bylo pořádání závodů adekvátně výdělečné.

f.        Přilákat na závody na Šumavě závodníky i z ostatních horstev a tím zvýšit úroveň těchto domácích závodů jakož i následně výkonnostní úroveň samotných šumavských závodníků.

4.      Závěrem upozorňujeme na možnost se přihlásit na doškolení trenérů v termínu 13.6.2015 v Brně. Seminář by mohl být přínosný zejména pro zahraniční přednášející, kdy jeho závěrečná část bude vedena formou brainstormingu za účasti trenérů světového poháru. Program a podrobnosti naleznete ZDE.

České Budějovice 25.5.2015

Rada KOSÚ AD JčK: M. Matouš, P. Kroupa, J. Voráček, V. Dostál, K. Vlček; zástupce AD JčK v Komisi mládeže: P. Čech

Předběžně projednáno s předsedou KOSÚ AD Plz: J. Sedláčkem 

                                                



Pomoc Ukrajině