BD JčK - Barbora Havlíčková a Samuel Jirouš vyhráli pohárový závod Královéhradeckého a Libereckého kraje v běhu na lyžích.

BD JčK - Barbora Havlíčková a Samuel Jirouš vyhráli pohárový závod Královéhradeckého a Libereckého kraje v běhu na lyžích.

2 min 50 s

V neděli 12.ledna se konal na Horních Mísečkách pohárový závod Královéhradeckého a Libereckého kraje v běhu na lyžích.


Protože se v současné době dá vzhledem k nedostatku sněhu závodit jen na Horních Mísečkách a v Novém Městě na Moravě, zúčastnily se tohoto závodu téměř všechny největší oddíly z celé ČR včetně biatlonistů. Přihlášeno bylo téměř 700 závodníků, mezi nimi i Barbora Havlíčková, Tereza Sásková a Samuel Jirouš ze SKI KLUBU ŠUMAVA. Startovalo se intervalově po 20 vteřinách, vzhledem k počtu závodníku téměř 4 hodiny - od 10 až do 14 hodin.

Ze tří závodníků SKI KLUBU ŠUMAVA vyrazila na trať 3,5 km volnou technikou nejdříve Barbora Havlíčková, za ní pak Tereza Sásková. Holky jely skvěle a v konkurenci 29 starších žákyň ročníku narození 2000 Barča jasně zvítězila s náskokem 23 vteřin, Terezka obsadila krásné 6.místo. Samuel Jirouš pak zvítězil v kategorii starších žáků (roč. 2000), kde na trati 3,5 km startovalo dokonce 35 závodníků. Všichni tito tři závodníci budou od 19. ledna reprezentovat Jihočeský kraj na Hrách VI. Zimní olympiády dětí a mládeže, které letos pořádá kraj Vysočina. 

 

Gratulujeme!

  

Výsledky závodů: http://www.time-h.cz/vysledky/vr120114vysl.pdf



Pomoc Ukrajině