Zpráva o činnosti úseku ZL PSL 2022/2023

Zpráva o činnosti úseku ZL PSL 2022/2023

3 min 20 s


Zpráva o činnosti klubů – základní lyžování

V evidenci je vedeno celkem 5 klubů se členy zařazenými pod základní lyžování. Vzhledem k chybám v evidenčním programu se některým klubům nepodařilo zaplatit příspěvky včas, platba proběhla až na začátku ledna 2023. Jedná se např. o VŠSK FTVS, TJ Slovan Praha, TJ Spofa.

 

V letošním roce se uskutečnil mezinárodní lyžařský kongres Interski International ve finském Levi v termínu 26.-31.3.2023. Celkem se zúčastnilo přes tisíc lyžařů, snowboardistů, běžců na lyžích a handicapovaných lyžařů z 35 zemí. Na dvou praktických workshopech – v běhu na lyžích a pro výuku handicapovaných lyžařů, se aktivně podíleli také členové z VŠSK FTVS.

V prosinci 2022 a lednu 2023 proběhla dvě doškolení pro instruktory, cvičitele a učitele lyžařských oddílů na Plešivci a v Herlíkovicích. Jednalo se o oddíly TJ Slovan Praha a Ski Avia Praha. Celkem bylo doškoleno 25 členů.

Od ledna do března 2023 proběhlo celkem 9  lyžařských výcvikových kurzů dětí a mládeže, kterých se celkem zúčastnilo 186 dětí pod záštitou TJ Slovan Praha. Kurzy probíhaly v lyžařských střediscích Herlíkovice, Tanvaldský Špičák, Paseky nad Jizerou, Klínovec a Černá Hora.

Od prosince 2022 do března 2023 proběhlo celkem 16 veřejných lyžařských závodů, na jejichž organizaci se podílel Ski Club Masters. Závody proběhly v lyžařských střediscích Jurgow v Polsku, Paseky nad Jizerou, Deštné v Orlických horách, Lipno nad Vltavou a Kouty nad Desnou. Dva vítězové celkového pořadí Ski Serie Masters byli ze Ski Clubu Masters.



Pomoc Ukrajině