Zpráva o činnosti úseku SB PSL 2021/2022

Zpráva o činnosti úseku SB PSL 2021/2022

4 min 47 s


Zpráva USB PSL – zimní sezóna 2021/2022

 

V zimní sezóně v režii pražských klubů bylo naplánováno celkem 15 závodů českého poháru v disciplínách snowboardingu. Díky rozvolnění nařízení vlády ve vztahu ke covid-19 se podařilo uskutečnit všechny naplánované závody, kterých se účastnili členové pražských sportovních klubů.

Spolek SnowKidz rovněž v této sezóně mohl opět pořádat veřejné sportovní dny pro děti. Akce se v této sezóně uskutečnily na Božím Daru, v Liberci, Harrachově, Vítkovice v Krkonoších, a také v Olympijském parku v Brně.

Za pražský klub Czech Snowboardcross Team z.s. reprezentovala ČR ve snowboard crossu Vendula Hopjáková. Bohužel neabsolvovala všechna plánovaná soustředění, jak příprava na sněhu,tak kondiční příprava, byly stále ještě a poznamenány proděláním nemoci Covid 19.Vendula se bohužel, po prodělaném Covid 19, přes veškerou snahu jí samotné, lékařského personálu i trenérů, nevrátila do předcovidové kondice. Absolvovala světový pohár v Montafon, dále světový pohár v Cervinii, kde došlo k úrazu, při čemž si obnovila zranění. Po novém roce nastoupila do závodu v ruském Krasnoyarsk, kde si vyjela body a kvalifikovala se na Olympijské hry. Na OH po neustálých zdravotních komplikacích dosáhla na 28. místo.

Žerava Jakub, z pražského klubu Czech SBX Team, v disciplíně snowboard crossu v této sezóně se nejlépe umístil na 2. místě v českém FIS závodě, v zahraničí pak nejlépe na 16. místě. Celkem absolvoval 18 fisových závodů.

Zvířecí Martina z pražského klubu SK Lajdáček se účastnila 1 fisového závodu v ČR, kde skončila na 6. místě.

Kristián Salač z klubu Český snowboarding za freestyle zářil na českém WC ve Špindlerově Mlýně, kde si vyjel 6. místo, což je velký úspěch. Nejlepší pozici ve FIS závodě získal v ČR ve Vítkovicích, a to 2. pozici. Celkem absolvoval 10 závodů, včetně několika Evropských pohárů.

Za klub Vllna závodil Petr Šindelář ve dvou závodech alpine snowboardingu českého poháru, kde si vyjel 6. místo a jeho žena Jana Šindelářová, která si vyjela 14. místo.

Celkově byla tato sezóna takové vzpamatování po útlumu v minulé sezóně, a to hlavně pro soutěže v rámci České republiky, kdy se především děti a mládež mohly hojně účastnit a poměřit své síly.



Pomoc Ukrajině