Mistrovství ČR dospělých v běhu na lyžích

Mistrovství ČR dospělých v běhu na lyžích

2 min 57 s

Novoměstská Vysočina aréna hostila od středy 21. ledna do neděle 25. ledna 2015 Mistrovství České republiky dospělých v běhu na lyžích. Jihočeské lyžování zastupovali závodníci z Fischer Ski klubu Šumava Vimperk a Sokola Stachy.


 

Jednalo se o závodníky v juniorských ketegoriíích a naši závodníci ziskem medailí dokázali, že patří mezi českou špičku.  

Ve středečním závodě volnou technikou se na stupně vítězů postavila v juniorkách druhá Andrea Klementová a v juniorech také druhý Luděk Šeller. Dařilo se i dalším: Martin Hojdekr obsadil 7 místo a Tomáš Kalivoda byl 8. (nejlepší dorostenec)

Ve čtvrtek se jely sprinty klasicky a podle očekávání se v nich nejlépae dařilo Luďkovi Šellerovi, který v kategorii mužu obsadil 7 místo (v kvalifikaci byl celkově 4. , druhý nejlepší z českých závodníků)

Po volném pátku se pokračovalo v bojích o mistrovské medaile v sobotu závodem klasicky s hromadným startem. Nejlepšího výsledku dosáhla Andrea Klementová, která byla 3. v ženách a druhá v juniorkách. Tereza Kreuzigerová, jako dorostenka, obsadila výborné třetí místo v juniorkách  a 5. byla v ženách. V juniorech byl Luděk Šeller 6. a Martin Hojdekr 8. 

Na závěr se v neděli jel závod štafet. V něm štafeta Fischer Ski klubu Šumava Vimperk ve složení Šárka Grabmüllerová, Natalie Grabmüllerová, Andrea Klementová obsadila výborné druhé místo.

 

Z novoměstké arény si tak naši závodníci odvezli celkem 6 mistrovských medailí.



Pomoc Ukrajině