Soustředění dorostenců teplické Lokomotivy Lužická jezera

Soustředění dorostenců teplické Lokomotivy Lužická jezera

2 min 23 s

Skupina dorosteneckých lyžařů-běžců z Lokomotivy zkusila novinku v letních soustředěních: pobyt u Lužických jezer zaměřený především na kolečkové lyže a běh.


Tréninková skupina dorostenců oddílu běžeckého lyžování TJ Lokomotiva Teplice vyrazilia v červenci do Saska k Lužickým jezerům.

Na první pohled rekreace, na druhý pohled kvalitní tréninky, především na kolečkových lyžích a v běhu, nechybělo ani posilování, obratnost a hry. Mnohakilometrové výlety na kolečkáčích se u nás nikde dělat nedají, zde jsme si jich užili do sytosti. Rekordní byl 52 km dlouhý celodenní přejezd. Vše jsme ale prokládali koupáním v jezerech, takže jsme vedrem nezahynuli. Kromě toho je třeba vypíchnout: výbornou tréninkovou morálku všech závodníků, statečnost při ošetřování odřenin, fotbalové vítězství 3:0 nad silným německým výběrem a v neposlední řadě perfektní stravovací zázemí, které vytvořily ochotní dobrovolníci z řad rodičů.

Další tréninkovou štací bude poslední prázdninový týden Vysočina aréna v Novém Městě na Moravě s výbornými podmínkami pro sportovní přípravu. 

Miroslav Cingl



Pomoc Ukrajině