Pohár žactva Ústeckého KSL v běhu na lyžích zakončen Telnickou patnáctkou

Pohár žactva Ústeckého KSL v běhu na lyžích zakončen Telnickou patnáctkou

4 min 13 s

Třetím závodem na Adolfově za pořadatelství SKP Sever Ústí n/L.byla zakončena série Krajského poháru v běhu na lyžích v Ústeckém kraji.


Poslední únorový víkend se v mrazivém a větrném počasí, které prověřilo statečnost zejména těch nejmladších závodníků, konala v pozměněném formátu přeložená Telnická patnáctka, poslední závod Poháru žactva KSL Ústeckého kraje. Tomuto závodu předcházeli závody Osecká patnáctka, uspořádaná 10.-11.2. Baníkem Osek v Novém Městě v Kr.h., prvním závodem byl dvoudenní Memoriál Radky Máchové, který poslední lednový víkend za účasti závodníků i z Karlovarského kraje a Saska pořadatelé z TJ Lokomotiva Teplice připravili také v Novém Městě v Kr.h.

Vzhledem k novému termínu T15 byla účast poznamenána končícími jarními prázdninami na Teplicku. Pochvala patří všem,  kteří se zúčastnili i závodu v běhu do vrchu,  který pořadatelé připravili na zasněžené silnici z Telnice do Adolfova. Ve více než desetistupňovém mrazu uspěli všichni!

Sumarizované výsledky všech pěti závodů KP pak stanovily pořadí v jednotlivých kategoriích:
V kategorii předškoláků bylo pořadí chlapců: 1. Jonáš Kabát, 2. Štěpán Nosek, 3. Filip Klement (všichni LOTE), děvčata: 1. Adéla Fejfušová, 2. Adéla Obdržálková (obě SKPU)
Minižáci: 1. Vít Veselý, 2. Ota Vágner, 3. Matěj Čapek (všichni LOTE), minižákyně: 1. Marie Fuchsová (BAOS), 2. Pavla Hovorková (SKPU), 3. Julie Maršíková (LOTE)
Nejml. žáci: 1. Kryštof Háněl (LOTE), 2. Jakub Švarc (LOTE), 3.Martin Jan Kubát (SKPU), nejml. žákyně: 1. Eliška Fuchsová (BAOS), 2. Nikola Žilinská (LOTE), 3. Nikola Vrkoslavová (BAOS)
Mladší žáci: 1. Matěj Holka (LOTE), 2. Adam Jahoda (BAOS), Charles Linhart (BAOS), mladší žákyně: 1.Kateřina Smržová (SKPU), 2. Adéla Čermáková (LOTE), 3. MAya Losová (SKPU)
Starší žáci: Pavel Švácha (BAOS), 2. Václav Vágner (LOTE), 3. Tomáš Vrkoslav (BAOS), starší žákyně: 1 Kateřina Lázničková, 2. Nela Žilinská (obě LOTE), 3. Lucie Bláhová (BAOS)
Kompletní výsledky zde: 

Všem úspěšným, kteří převezmou ceny a diplomy v úterý 10.4. na Valné hromadě Ústeckého KSL blahopřejeme !



Pomoc Ukrajině