Zuzana Matoušová z SK Maty dvakrát zvítězila ve slalomu v Karlově pod Pradědem

Zuzana Matoušová z SK Maty dvakrát zvítězila ve slalomu v Karlově pod Pradědem

4 min 13 s

Po předchozím ne příliš úspěšném startu na závodech Českého poháru v obřího slalomu v Rokytnici, kde Jihočeška jeden závod nedokončila a v druhém obsadila 11. místo následně v minulém týdnu na sjezdovce Klobouk u Malé Morávky startovala na dalších mezinárodních závodech FIS-CIT pořádaných v Svazem lyžařů ČR (fotografie - Miroslav Škoda)


(fotografie - Miroslav Škoda)

Po předchozím ne příliš úspěšném startu na závodech Českého poháru v obřího slalomu v Rokytnici, kde Jihočeška jeden závod nedokončila a v druhém obsadila 11. místo následně  v minulém týdnu na sjezdovce Klobouk u Malé Morávky startovala na dalších mezinárodních závodech FIS-CIT pořádaných v Svazem lyžařů ČR. Tyto závody nebyly zařazeny do Českého poháru, proto i účast kvalitních závodníků nebyla příliš velká. Důvodem byla i skutečnost, že nejlepší zejména Čeští, Polští a Slovenští závodníci v té době startovali buď na Mistrovství světa nebo na Univerziádě. Přesto se jednalo o kvalitní tréninkový start, kdy v obou závodech soupeřkám svým časem výrazně ujela. Závod se jel i v kategorii mužů. Zde startoval v barvách SK Maty tréninkový kolega a partner Zuzany Šimon Štancel, který reprezentuje Slovensko. V prvním závodě nedokončil, v druhém obsadil po chybě před cílem druhého kola 6. místo.

 

Po závodech absolvovali oba kluboví kolegové soustředění ve Špindlerově mlýně. Zde týden mimo to předávali své zkušenosti v rámci tréninkové skupiny SK Maty i začínajícím mladším žákyním Sylvii Hendrychové z LO Motor České Budějovice a Veronice Řezbové z nového jihočeského klubu ST Alcedo Milevsko. 

 

 

Závěrečné tréninkové jízdy sice naznačují významný výkonnostní posun všech účastníkům společné přípravy, ale až následující starty ukážou jak dalece se podařilo jejich lyžařské umění zkvalitnit.

Celkové výsledky OS - ČP Rokytnice ZDE

Celkové výsledky SL - Karlov pod Pradědem ZDE



Pomoc Ukrajině